halomen napisał(a):KIlka postów wcześniej opisałem krótko problem z którym sie borykam. Jako, że do tej pory nie znalazlem rozwiązania (aczkolwiek wiem juz na 100% ze to nie wina ani gitary ani okablowania czy tez gniazdka) postanowiłem zamieścić krótki filmik, ktory mam nadzieje wiernie odda sytuacje w której przyszło mi sie znaleść. Jakościowo nagranie jest bardzo kiepskie, ale starałem sie uchwycić pozycje gałek (volume i gain). Mimo, że ustawiłem dość niewielkie głosności na obu kanałach, buczenie jest bardzo uciążliwe i mowiąc kolowialnie wątpie by to tak miało być. Oczywiście rozumiem, że pewne syczenie powinno się pojawić wraz z zwiekszeniem głośności, ale chyba nie aż takie?
Prosze o jakieś rady i pomoc w stwierdzeniu w czym leży przyczyna. hmm może ktoś ma podobny problem?
ps. giatra uzyta do tego testu to epiphone les paul 1960 tribute. Na epi SG custom efekt był taki sam.
link: http://w130.wrzuta.pl/film/5ohBwLRppau/20120213207
janniko napisał(a):Witam
Jak byście ocenili ten piec w porównaniu do Marsh. Valvestate vs100?
Na którym z tych pieców można uzyskać bardziej klasyczne vintagove brzmienie, takie z lat 70-tych.. ?
Ostatnio ogrywałem Valvestate vs100 i wydał mi się jakiś taki dudniący, za dużo było basów.
Lepiej zabrzmiał jak go podpiąłem do kolumny 2x12 Celestion.
Czy HB80r można jakkolwiek porównać do Vavlestate vs100?
pzodro
Koszulka GITARA Ewolucja (Guitar evolution)35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (kostka gitarowa)35,00 zł |
Koszulka PEACE37,00 zł |
Koszulka GITARA (Play Guitar)35,00 zł |
Koszulka Guitar Player (gitara)35,00 zł |