Jak podłączyć gitarę komputera. Nagrywanie, obróbka i realizacja dźwięku.

Postprzez mac_gregor » 2010-10-18, 15:49

lukasz27 napisał(a):Ale czekaj czekaj nie poddawaj się:) scieżka MIDI to zupełnie co innego Do takiej odpalasz wtyczkę z instrumentem A słychać w ogóle sygnał gitary z głośników? na pewno tak to u Ciebie wyglada?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 63074.html


..ogólnie Rig działa jak vtyczka vst gdy podłączam do niego gitare i sygnał jest, problem jest odczytem ścieżki midi.
YEBANEZ GRG250 + PEAVEY Backstage + POD XT

..szukam gotowego preseta ''wuwuzela'' na PODa
mac_gregor
 
Posty: 43
Dołączył(a): 2008-08-04, 21:44
Lokalizacja: Breslau

Gitarowe wyzwania 2Szkoła gry na gitarze na 3 płytach DVD
47,00 zł7 godzin video
Żadnych tajemnicSzkoła gry na gitarze elektrycznej. Krzysztof Błaś zdradza tajniki gry.
94,00 zł192 stron A4 plus 3 x CD

Postprzez lukasz27 » 2010-10-18, 23:18

No już trzeci raz pisze że Guitar Rig nie odczytuje ścieżek MIDI !!! Nie jest instrumentem Jeśli masz gotową ścieżkę MIDI lub tworzysz ją w Reaperze to potrzebny CI instrument VSTi symulujący gitarę Po prostu Guitar Rig bazuje na jakimś sygnale z gitary keybordu ale cyfrowego zapisu MIDI sam z siebie nie odczytuje Może go ubarwić brzmieniem ale odpalony po instrumencie jako drugi np w Reaperze
lukasz27
 
Posty: 101
Dołączył(a): 2010-06-28, 21:02
Pochwały: 2

Postprzez kolbaka94 » 2012-02-19, 21:05

Witam mam nastepujacy problem. Kiedy wlaczam guitar riga nie slysze nawet czystego dzwieku gitary. Po 2 nie mam zadnych gotowych presetow nalezy je sciagnac czy importowac skads?? W audio and midi settings w routing Input mam Not connected 1 i not connected 2 prosze o pomoc
kolbaka94
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2012-02-19, 20:57