Opinie i dyskusje o gitarach elektrycznych

Postprzez pbien96 » 2012-02-07, 23:48

Generalnie założyłem ten temat dla osób które już mają bądź mają w planach zakup jakiegoś fajnego wiosełka Vintage . Piszcie co chcecie , wszystkie odczucia po kontakcie z tymi instrumentami , czy wam pasował gryf ,itp . Wpisujcie się , bo możemy w ten sposób pomóc jakiemuś początkującemu który szuka dobrego wiosełka w niezbyt wygórowanej cenie . Zapraszam do dyskusji , a ja z chęcią zacznę . Osobiście posiadam (wspaniałe jak dla mnie) wiosełko Vintage VS6 Cherry Gold Hardware i uważam że jest to najlepsza gitara SG jaka w tej cenie można dostać w Polsce , Epiphony G400 niestety nie chce robić nikomu , ani niczemu antyreklamy , ale nie ma najmniejszego porównania . Często zdarzają się "felerne" egzemplarze . A w tej gitarce nie spotkałem się jeszcze z opinią żeby ktoś oczerniał ten model . Ma bardzo dobry osprzęt Wilkinson , a zwłaszcza pickup-y . I "mostkowy" i "gryfowy" , maja swoją osobna dusze jeżeli mnie ktoś dobrze zrozumie . Gryf to juz w ogóle jest super(to zalicza sie ogólnie do modelu SG) , bo nie grałem na gitarzę ktora miała by wygodniejsze granie solówek od tej . Tak więc zapraszam do duskusji na temat tej firmy w świecie gitar . Piszcie jakie macie modele i wypisujcie jakie macie odzucia odnośnie poszczególnych elementów . Pozdrawiam pBien96 :)
Obrazek
Vintage VS6 Cherry Gold Hardware :>
pbien96

Sztuka improwizacji na gitarzeImprowizacja rytmiczna: skale, pozycje, techniki
20,00 złksiążka 64 strony A4
Blues Rock Guitar WorkshopLeszek Cichoński i przykłady skal i riffów bluesrockowych
76,63 zł2xCD + 32 str A4
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez radzimex » 2012-02-08, 02:26

Epiphone Les Paul Junior & Yamaha F310
co-to-za-utwor-t49418.html#p567833?view=unread
radzimex

Pochwały: 37

Postprzez Okul » 2012-02-08, 02:59

fajnego strata mają, wyśmienity gryf bardzo eleganckie brzmienie (w tej kwestii to squier standard się chowa), kiepski mostek, niezłe wykonanie, gitara dobrze wyważona, ogólnie jak za 9 stówek to nieźle nieźle, gitara w 100 % warta swojej ceny :) ten lp (v100 bodajze) też niezły, no aczkolwiek nie widzę dużej różnicy między nim a epiphonem lp standard, dla mnie to bardzo porównywalne wiosła, na plus vintage jest cena :)
Jackson JS20 + Peavey Valveking 212

http://www.lastfm.pl/user/Okul21
Okul

Pochwały: 12