Opinie i dyskusje o gitarach akustycznych i klasycznych

Postprzez Bratpol » 2011-06-30, 08:55

Marris D-306 i po temacie ;) Chociaż te Morrisony również bardzo fajnie wypadają pod względem brzmienia i jakości.
Sklep muzyczny Bratpol - zawsze najlepsze oferty - http://www.bratpol.com.pl
5% rabatu dla forumowiczów! Na zawsze! :)
http://e-szkolamuzyczna.pl/ - Ucz się przez internet!
Bratpol
Sklep Muzyczny

Pochwały: 240

Szkoła gry na gitarzeDruga część ćwiczeń i szkoły gitarowej
34,00 złpłyty DVD
Komponowanie RockowePodręcznik do nauki komponowania rockowego
35,00 złCD + książka 48 str
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Bratpol » 2011-06-30, 08:55

Marris D-306 i po temacie ;) Chociaż te Morrisony również bardzo fajnie wypadają pod względem brzmienia i jakości.
Sklep muzyczny Bratpol - zawsze najlepsze oferty - http://www.bratpol.com.pl
5% rabatu dla forumowiczów! Na zawsze! :)
http://e-szkolamuzyczna.pl/ - Ucz się przez internet!
Bratpol
Sklep Muzyczny

Pochwały: 240

Postprzez golan » 2011-06-30, 12:28

A jest gdzies sklep stacjonarny t.burton?
odmawiam walki na rozum z osobą nieuzbrojoną
golan

Pochwały: 2

Postprzez checin » 2012-02-19, 15:53

Witam. Zamierzam kupić gitarę w granicach 1000-1500zł. Zastanawiam się pomiędzy T. Burtonem Foresthill a Raven. Który model jest lepszy. Wiem, że Raven jest wytrzymały. I na tym mi zależy. Jednak nie wiem jak jest z wytrzrymałością w Foresthill.
Obrazek
Epiphone AJ-100 VS
checin

Postprzez FlamStyle » 2012-02-19, 16:02

Żaden T.Burton nie powala. Poszukaj gitary od innego producenta, oczywiście jeżeli chcesz mieć instrument godny owych pieniędzy. Wygląd to nie wszystko, tego T.Burtonom odmówić nie można, brzmienie mają według mnie bardzo przeciętne.
Obrazek
Gibson Les Paul Custom '79 + Taylor Koa K24CE + Cole Clark FL2AC BB + Blade Texas Standard Pro TE-3RC + Marshall JCM-800 2205
FlamStyle

Pochwały: 171

Postprzez conscious » 2012-02-19, 16:53

Dowina D-333, Crafter(nie pamiętam mdoelu..) Używany Furch, Yamaha.. Żaden T.Burton..
ObrazekObrazekObrazek
Furch S40 + Vintage V100 LemonDropIcon(SD SH-2 SH-4) + Crate V18-212 + Roland Cube 40 xl
conscious

Pochwały: 217

Postprzez tburton » 2012-02-21, 15:07

Wśród gitar T.Burton wiodą prym gitary z litą płytą wierzchnią. To instrumenty które zdobywają dopiero rozwijający się rynek polski dominując jednocześnie w naszej ofercie eksportowej. Foresthill (film), Forestriver, Duke, Sovereign, Swallow, SE2006 (film), Bobby, czy Rambler (film) to modele wysokiej klasy. Wiążąc się umową dystrybucyjną z firmą L.R.Baggs, najbardziej innowacyjnym producentem elektroniki gitarowej, zapewniliśmy naszym instrumentom wyjątkową pozycję na rynku gitar elektroakustycznych. Element Stage Pro (film), iBeam, M1A (film, film2), Anthem (film) czy Para D.I. (film) to urządzenia tworzące nowe standardy brzmienia i będące poziomem odniesienia dla konkurencji.
Nie zaniedbujemy rynku gitar ze sklejki. Maiden brzmiący jak prawdziwy "liciak" czy Raven (film), polakierowany jak fortepian (!) to gitary z kórych jesteśmy naprawdę dumni.
A Greengo - znajduje sobie miejsce na wymagającym rynku niemieckim (film).

@Golan - nasze gitary można znaleźć w większości sklepów muzycznych - sklepu firmowego nie ma, w sprawach technicznych zawsze można kontaktować się z naszym Działem Pierwszej Pomocy Gitarowej, lub wybrać się do nas osobiście, oto adres.

@checin - Foresthill jest gitarą z litej płyty, a takowe zwykle wymagają większej ochrony. Spróbój ograć gitary, które Cię interesują w sklepie muzycznym lub posluchaj ich brzmienia na naszych filmach.

Czekamy na nowe opinie na temat konkretnych modeli gitar!

Pozdrawiamy
T.Burton Guitars
Ostatnio edytowano 2012-03-15, 10:40 przez tburton, łącznie edytowano 1 raz
Wsłuchujemy się pilnie, czego od nas oczekujesz.
tburton
Dystrybutor

Postprzez FlamStyle » 2012-02-25, 20:27

Skoro te systemy ( L.R.Baggs ) są takie świetne i innowacyjne, to czemu żaden ŻADEN ŻADEN nie dorównuje systemom Matonowskim oraz Cole Clarkowskim?
Co do:
to modele najwyższej klasy

wywołało to uśmiech na mojej twarzy. Producencie od siedmiu boleści, Wy nawet nie macie w ogólnodostępnej ofercie modeli z litym pudłem. Toż to nawet nie jest klasa średnia. W cenie Ramblerów można wyłowić wszelkiej maści Furche, Dowiny, Taylory, Guildy i wymieniać można w nieskończoność, które w 9/10 przypadkach zagrają lepiej. Rozumiem, że opinia producenta o swoich gitarach nie może być obiektywna, jednak bez przesady. T.Burton najwyższą klasą? HAHAHA.
Słyszałem wiele, widziałem wiele, jednak najwyższej klasy produkt od T.Burtona by mnie zaskoczył doprowadzając mnie do stanu przedzawałowego.

PS. Wszystkie Wasze gitary grają środkiem i górą, niezależnie od konstrukcji. Może czas na zmiany chociażby w ożebrowaniu? Fortepianowy Raven na równie niskim poziomie brzmieniowym, co basswoodowski Greengo?<olaboga> Nawet speszial edyszyn SE2006 w pudle jumbo powala na kolana w negatywnym słowa znaczeniu brakiem dolnego pasma. Brak dołu w jumbo? Na zakończenie przychodzi mi namyśl pewna mądra wypowiedź, którą przytoczę. Najlepszy producent zrobi coś z byleczego, najgorszy zepsuje najlepsze :)
Obrazek
Gibson Les Paul Custom '79 + Taylor Koa K24CE + Cole Clark FL2AC BB + Blade Texas Standard Pro TE-3RC + Marshall JCM-800 2205
FlamStyle

Pochwały: 171

Postprzez conscious » 2012-02-25, 20:34

Bob Taylor w odpowiedzi na Martin'owskie "oskarżenia", że ich gitary są takie dobre tylko dlatego, że mają na magazynach świetne drewno.. Wyszedł za magazyn, koło śmietnika znalazł paletę z drzewa dębowego. Zbudowali z niej akustyka(z dębu), który nie był w ogóle sezonowany, było widać na pudle przez lakier ślady po gwoździach, którymi była zbita paleta.. Były sęki.. A gitara brzmiała tak wyśmienicie, że zwołano z tego powodu całkiem sporą konferencję prasową, czy jak to tam nazwać(no, przedstawienie i dużo ludzi :P).

To tak odnośnie ostatniego zdania napisanego przez Flame'a :)

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Furch S40 + Vintage V100 LemonDropIcon(SD SH-2 SH-4) + Crate V18-212 + Roland Cube 40 xl
conscious

Pochwały: 217

Postprzez ProMaX » 2012-05-20, 14:41

Miałem Greengo jako I aku i kurcze czasem żałuje że sprzedałem mimo tego że struny basowe nigdy nie brzmiała dobrze czyt. metalicznie na czym mi teraz bardzo zalezy, była takie hmm nijakie mimo nowego kompletu elixirów, za to wygoda i pole regulacji gitary było bez zarzutu. Mogłem ustawić struny na płasko a i tak nie brzęczały. (przy odpowiedniej regulacji podstrunnika)
Obrazek Flame Bell CS 2001 Obrazek Lag T66DCE
ProMaX

Reklama