Opinie i dyskusje o gitarach elektrycznych

Postprzez Skejter » 2012-01-31, 12:27

Dobra to brnąc pomału do końca.

Rasti napisał(a):jak gitara na dłużej to kup lepiej porządną używkę i wydaj na nią więcej niż masz przeznaczone. Jeżeli nie szukasz brzmienia, tylko wyglądu to szukaj rg550 z serii z zębami jako markery. Do 2k powinieneś kupić.

Niestety nie mogę za bardzo wyjść poza 2k z całym sprzętem, gdyż nie mam na to wystarczających funduszy. Szukam gitary, która będzie mi się podobała, ale jednak najważniejsze jest dla mnie brzmienie, bo ew. kiedyś tam mogę pewne poprawki w estetyce gitary poprawić. Dostałem informację od guitarcenter, że w połowie lutego miałby się pojawić Ibanez RG350DXZ WH w takich kolorach o jakich myślę (czarny gryf, czarna główka, biały, płaski korpus z tym elementem). Jednak gitara ta pojawi się wraz z nowym dystrybutorem, który ma podnieść ceny o nawet 20%, dlatego będę się chyba musiał zdecydować na Ibanez RGA32 WH. Też mi się podoba, jednak jak wygląda pod względem technicznym? Nie ma tutaj ruchomego mostka także trochę może stracę (chciałbym grać metal,hard rock, rock), ale jakoś dałbym radę i bez tego tylko czy ta gitara się nadaje?
Obrazek
Skejter

Łatwy jazz na gitaręNaucz się grać jazz na gitarze
33,00 złCD + książka 34 str. A4
Szkoła gry na gitarze dla początkującychDruga część ćwiczeń i szkoły gitarowej
29,00 złinteraktywny kurs gry na CD
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez pitek130 » 2012-02-01, 22:37

Gitara

Epi musiałbyś ograć, bo to zawsze loteria.
Vintage VS6 lub V6 Icon to bardzo fajne, dobrze wykonane i dobrze brzmiące gitary w przystępnej cenie.
Squier Standard Strat RW ATB to też dobra podróbka Fendera.

Wzmacniacz

Z ''LAJNAMI'' miałem do czynienia i mogę z ręką na sercu powiedzieć, że są gówniane.
Jeśli chcesz piecyk 15W to polecam Roland XL15, Fender Frontman 15G i Vox Pathfinder 15R.

Kabel

To są kable które mam i są dobre.

http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/a ... o-ep1710j5
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/a ... 6-die-hard
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/a ... s-pw-ag-10

Całość wyjdzie ci około 1800PLN.
Obrazek Obrazek
pitek130

Pochwały: 3

Postprzez Vorador188 » 2012-02-02, 15:15

To jak na tego spidera się uwziąłeś to nie możesz pójść do tego kolegi posiedzieć z godzinkę dwie posłuchać jak to gra?

Ja kiedyś jak go kupowałem byłem głupi i nawet nie wiedziałem że coś takiego jak cyfra istnieje, i czytając komentarze po wcześniejszym ogrywaniu przez naprawdę doświadczonego gitarzystę zdziwiłem się że tak dużo ludzi go jeździ. Bynajmniej w Polsce na zagranicznych stronach czy w jutubie znajdą się i tacy co go chwalą.

Ja jako użytkownik tego jeszcze nie tak bardzo najgorszego wzmacniacza jakie słyszałem powiem tylko jedno że jak masz kupować to faktycznie używane z głośnikiem 12 cali, bo zobaczysz jak po szybkim czasie staniesz się zbyt wymagający i będziesz szukać czegoś lepszego.
Vorador188