Rasti napisał(a):jak gitara na dłużej to kup lepiej porządną używkę i wydaj na nią więcej niż masz przeznaczone. Jeżeli nie szukasz brzmienia, tylko wyglądu to szukaj rg550 z serii z zębami jako markery. Do 2k powinieneś kupić.
Niestety nie mogę za bardzo wyjść poza 2k z całym sprzętem, gdyż nie mam na to wystarczających funduszy. Szukam gitary, która będzie mi się podobała, ale jednak najważniejsze jest dla mnie brzmienie, bo ew. kiedyś tam mogę pewne poprawki w estetyce gitary poprawić. Dostałem informację od guitarcenter, że w połowie lutego miałby się pojawić Ibanez RG350DXZ WH w takich kolorach o jakich myślę (czarny gryf, czarna główka, biały, płaski korpus z tym elementem). Jednak gitara ta pojawi się wraz z nowym dystrybutorem, który ma podnieść ceny o nawet 20%, dlatego będę się chyba musiał zdecydować na Ibanez RGA32 WH. Też mi się podoba, jednak jak wygląda pod względem technicznym? Nie ma tutaj ruchomego mostka także trochę może stracę (chciałbym grać metal,hard rock, rock), ale jakoś dałbym radę i bez tego tylko czy ta gitara się nadaje?