Cześć i czołem!
Otóż jakiś czasu temu kupiłem gitarę SkyWay(MD-1C/BLK) akustyczną i nie jestem zachwycony. Jak na ten moment, nie gram, jestem początkujący.
Mam pewien problem i na początek mam parę pytań i mam nadzieję, że ktoś mi fachowo pomoże.
Gitarę kupiłem z zajawką dla zabicia czasu, być może jeśli gra na gitarze spodoba mi się kupie coś lepszego.
A więc tak. Od momentu zakupu gitary stroiłem ją tylko raz i nieco niefachowo, bo urwałem struny przy podkręcaniu, teraz nie wiem, czy mam kupić stroik, czy poprosić kogoś aby mi nastroił. Na początku chciałbym wymienić struny, bo te co mamy są nieco kiepskie mają dziwne brzmienie, nawet nie wiem czy są dobre, zastanawiam się nad kupnem http://allegro.pl/d-addario-ez900-strun ... 64050.html - i w tym momencie chciałbym prosić Was o radę i poznać wasze zdanie odnośnie tego, co chce zrobić.
Czy poprawi to w jakiś sposób brzmienie gitary, czy nie? Czy może gitara którą kupiłem nie nadaje się do grania? Wiem, że zrobiłem duży błąd kupując ją, nie czytając przedtem opinii na temat tej gitary. Powiedzcie mi, co mam zrobić.