Akcesoria, efekty, multiefekty, przetworniki, paski, kostki i inne drobiazgi

Postprzez radekk7 » 2011-12-26, 01:24

Witam!

Mam takiego oto FS Randallowskiego http://www.google.pl/imgres?q=randall+f ... x=68&ty=89

I jest tam funkcja clean boost do podbicia kanału czystego, jednakże mi bardziej przydałaby się funkcja Gain boost na solóweczki. I tu pytanie : Czy da się to jakoś przelutować tak by funkcja boost działała takze na gainie?

Czy moze szkoda sie bawić ?

z góry dziex ;]
Obrazek, Obrazek
w trakcie polowania na 7-emkę.
radekk7

Blues Rock Guitar WorkshopLeszek Cichoński i przykłady skal i riffów bluesrockowych
76,63 zł2xCD + 32 str A4
Wojny gitaroweMultimedialna szkoła gry na gitarze dla gitarzystów
35,29 zł2xCD: audio i multimedialna
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez roberttomasz » 2011-12-26, 10:10

Trochę przybliż mi problem. Masz switch gain i clean/boost , włączasz gain i potem clean/boost a ty chcesz jednym naciśnięciem mieć gain+boost.
Wykonuje płytki głównie do efektów gitarowych i obudowy do piecy gitarowych.
Przyjme gitary firmy Jolana.
roberttomasz
Doradca

Pochwały: 41

Postprzez rafzaw » 2011-12-26, 12:43

Jeżeli masz 2 przyciski clean boost i gain to przerobienie footswicha nic nie zmieni. Footswich wysyła tylko sygnał do wzmacniacza z informacją jaką czynność wzmacniacz ma wykonać i to we wzmacniaczu załącza się boost czy też gain.
rafzaw

Pochwały: 3

Postprzez mrugaczek » 2011-12-26, 13:29

Z tego co pamiętam Randalle na Gain 2 mają podbicie sygnału o ileś tam decybeli jak większość wzmacniaczy. Po za tym nie lepiej sobie ustawić ciut większy gain na drugim, żeby sygnał bym głośniejszy ?
ObrazekObrazek
Squier Fender Stratocaster'95 Korea MPM Germany
mrugaczek

Pochwały: 45

Postprzez radekk7 » 2011-12-26, 13:33

Nie panowie, nie rozumiecie.

Popatrzcie na to zdjęcie. Są przyciski:

1. Channel 2. Gain 3. Clean Boost 4. Reverb/effects

Sytuacja wygląda tak: Gram sobie na cleanie. Mogę jeszcze kliknąć przycisk 4 żeby włączyć efekty, albo też dopalić 3. (dopalić = podbić głośność) .

Gdy włączam przycisk 1 czyli wchodzę na przester dostępne mam przyciski 2 (do zmiany charakteru brzmienia) i 4 do efektów. Lecz nie ma tej jakże cennej 3 do podbicia sygnału. I tu moje pytanie. Przelutowałbym tak jakoś, by funkcja 3. Clean Boost także dała się uruchomić na przesterze i podbiła mi głośność.

Da się tak? Czy może jest jakieś inne wyjście ?

@mrugaczek: Napisałeś w trakcie pisania tego posta, dlatego to powyżej zostawię żeby nie było niejasności ;] A co do Twojej wypowiedzi: Masz rację - gdy kliknę Gain, jest podbicie ale 1: znikome, 2: zmienia charakter brzmienia.
Obrazek, Obrazek
w trakcie polowania na 7-emkę.
radekk7