nagoja napisał(a):kurde nie wiem na każdym presecie jest taki przester nie da się tego wyłaczyć ja wyłaczam to tak jak bym miał clean preset nie ma takiego czystego metalu albo rocka jak na you tube wszytko żęzi tak samo i w clean tez nie ma różnicy
niestety, ale samymi gałami w Mustangach mało zdziałasz. to co teraz masz, jest odgórnie ustalone przez Fendera i wcale nie musi pasować "użyszkodnikowi" takiego wzmacniacza, a wszystko też zależy od gitary. na jednej gitarze będzie dobrze brzmieć, a na innej "kijowo". i po to jest Fender Fuse, gdzie masz na sporo rzeczy wpływ. generalnie możesz stworzyć własny preset z odpowiednimi efektami, ustawieniami i tak dalej.
takie moje przemyślenie:
Mustangi to naprawdę specyficzne wzmacniacze. bo tak: początkujący gitarzysta biorąc taki sprzęt marudzi, że nie może czegoś tam ukręcić na nim, a wszystko dlatego, że nie wie jeszcze o co chodzi, co się składa na dany efekt, jakie są składowe brzmień i tak dalej. po prostu brakuje mu doświadczenia.
znowuż gitarzysta doświadczony nie chciałby nawet kopnąć tych wzmacniaczy, bo wszystko załatwi przy pomocy zewnętrznych efektów i tak dalej.
w końcu nie wiadomo dla kogo te wzmacniacze. ale sprzedaż mają wyśmienitą.
dziwny to wzmacniacz, naprawdę :)
<<Cort KX5 Katana po zmianach na klucze Planet Waves Auto Trim, mostek GOTOH GE103B, DiMarzio DP 207FBK D Sonic>>
<<Marshall The JackHammer JH-1>>