przez szyszka1118 » 2010-08-30, 16:57
Witam. Zamiarowałem zakup comba VHT Lead 20 (chińszczyzna), ale zrezygnowałem, z powodu braku możliwości ogrania, i braku próbek dźwięku, jak też jakichkolwiek opinii o nim. W niższej cenie, mogę za to znaleźć Epiphona Valve Senior. Skłaniałbym się do head'a, lecz z braku kolumny mój wybór padnie raczej na Epiphone Valve Senior Combo. Teraz moje pytanie. Czy jeśli kupię combo, będę je mógł stosować jako głowę? To znaczy wpiąć w wyjścia kolumny, bez używania wbudowanego głośnika? Czy dźwięk będzie taki sam, jak w zastosowaniu zwykłego Senior Head'a z kolumnami? W specyfikacji jest tylko jedna różnica między produktami <nie wliczając wbudowanego głośnika w combo>: w głowie lampy mocy to 2x 6V6GT, a w combie to 2x 6V6. Jest to jakaś różnica w brzmieniu? A'propos wszyscy narzekają na reverb, lecz mówią, że jeśli posiada się kostkę, to można ją podłączyć. Tylko jak, skoro nie ma pętli? Tak jak przester między gitarę i wejście? Chyba wtedy nie zabrzmi zbyt sprężynowo.. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.
There's many kind of music, however Blues is The Best!A dla większości humanów, okładka Pink Floyd to dalej tęcza wychodząca z trójkąta a nie rozszczepienie światła białego za pomocą pryzmatu..