Witam nie długo będę się przymierzać do kupna efektów - z miesiąca na miesiąc będe systematycznie uzupełniał swój "dorobek" :) Ale moja wiedza na ich temat jest na poziomie niskim, wiem że są różne typy modulujące , przestery, opóźniające itd... No i naprawdę ciężko mi się łapać w tym wszystkim. Gram od 3 lat w "domowym zaciszu i przewaźnie było to granie na czystym piecyku albo przez dłuższy okres na samej gitarze bez wzmacniacza. Chciałbym bardzo szybko skompletować jakiś fajny komplet grający żeby wybrzmiewał na dobrym poziomie. Wieć moje pytanie skierowuje do Was. Mam w zasadzie kilka pytań prosił bym tylko żebyście doradzali mi tak szczerze z własnych doświadczeń i wiem że ciężko czasami droadzić inaczej niż musisz sam dobrać odpowiedni i pograć na nim, ale może macie jakieś fajne propozycje z których mógł bym skorzystać. Ok przechodząc do sedna sprawy.
-Słyszałem że są multiefekty i efekty analogowe(kostki) za którymi lepiej sie rozglądnąć? Przeważnie sa podzielone zdania i tutaj bym chciał poznać wasze zdanie. (jeśli multiefekt to jaki?)
- Jakie efekty mi się przydają do grania rocka z solówkami. Może najlepiej bym wam pomógł jeśli wskazał bym zespoły jakie lubie grać. Może naraże sie większości ale lubię grać coś w deseń Comy czyli taki rock pwoiedzmy nowoczesny :) Jeśli nie macie nic za złe to może na przykładzie ZSWAŚZ Comy gdzie w solówce słychac brzmienie którego szukam chciał bym uzyskać. Chciał bym żebyście polecili jakie efekty potrzebuję żeby było takie brzmienie. Delay, Distortion itp :) I fajnie też by było gdybyście podali przy tym swój typ marki słyszałem że Bossa są dobre. Zdaję się na waszą pomoc! :)
Dodam że mój sprzęt to Fender Stratocaster (mexican) i piecyk Marshall JCM2000
Liczę na waszą pomoc! Pozdrawiam