Witam.
Przymierzam się do wykonania kolumny gitarowej.
Z czego powinienem zrobić kolumnę?
Od razu mówię, że nie mam dostępu do sklejki. Tylko i wyłącznie płyta MDF lub drewno takie jak do mebli :)
Czy będzie duża różnica w brzmieniu?
Pozdrawiam

witkacy7 napisał(a):Ok, a powiedz mi jaki byłby mniej więcej koszt wycięcia takiej sklejki? (powiedzmy szerokość 50cm, wysokość 47cm i głębokość 30cm) ?
Goblin napisał(a):koszt dociecia będzie niewielki,sklejka brzozowa grubości 8-10 mm powinna nie przekroczyć 50pln

mice napisał(a):moj tata kupywal sklejke lisciasta w jakims sklepie, 18mm, 150zł za 2 metry z docinka. Mysle ze w obi/castoramie, na Twoja kolumne docieta sklejka bedzie kosztować ok. 100zł. Polecam ustalic wymiary tak aby dalo sie wyciac zabki do sklejenia. Sam takowych w swojej kolumnie nie mam, jednak znajomy stolarz skleil ja bardzo mocno i trzyma nawet bez zadnych wkretow.

piniasty napisał(a):Dodam jeszcze, że zainteresuj się pojemnościa kolumny, poszukaj w necie kalkulatora (chyba sa jakieś) i przelicz ile pojemności musi mieć kolumna z twoimi głośnikami. To jest ważniejsze niz różnica sklejka/mdf ;)
piniasty napisał(a):Kolega - stolarz zrobił juz niejedna kolumne dla kolegów właśnie z MDF-u. Twierdzi,że wcale sie nie różni bardzo parametrami ale jest za to lżejsza. Nie wiem - nie testowalem, ale właśnie posłałem projekt do stolarza i czekam na przyciete płyty MDF - jak złoze i pogram to będe mógl napisac więcej ;)
Dodam jeszcze, że zainteresuj się pojemnościa kolumny, poszukaj w necie kalkulatora (chyba sa jakieś) i przelicz ile pojemności musi mieć kolumna z twoimi głośnikami. To jest ważniejsze niz różnica sklejka/mdf ;)
piniasty napisał(a):Kolega - stolarz zrobił juz niejedna kolumne dla kolegów właśnie z MDF-u. Twierdzi,że wcale sie nie różni bardzo parametrami ale jest za to lżejsza. Nie wiem - nie testowalem, ale właśnie posłałem projekt do stolarza i czekam na przyciete płyty MDF - jak złoze i pogram to będe mógl napisac więcej ;)
Dodam jeszcze, że zainteresuj się pojemnościa kolumny, poszukaj w necie kalkulatora (chyba sa jakieś) i przelicz ile pojemności musi mieć kolumna z twoimi głośnikami. To jest ważniejsze niz różnica sklejka/mdf ;)
Koszulka GITARA (Play Guitar)35,00 zł |
Koszulka ANARCHIA (Punk Rock Anarchy)38,00 zł |
Koszulka Bass Player (dwa kolory)35,00 zł |
Koszulka GITARA Ewolucja (Guitar evolution)35,00 zł |
Koszulka POLSKA37,00 zł |