Dyskusje, porady, ćwiczenia dla gitarzystów basowych
ObrazekObrazekObrazek

Postprzez Wojtaszekk92 » 2011-09-08, 01:44

Witam:)

Niedawno temu wpadłem no pomysł stworzenia bloga, gdzie zamieszczał bym różne ciekawe ćwiczenia.
Jak nie jeden basista nie raz siedziałem i szukałem strony z ciekawymi ćwiczeniami dla mnie, czasem trafiła się jakaś perełka, jednak w 98% przypadków owe strony z ćwiczeniami na gitarę basową szukane przeze mnie okazywały się liche i nie aktualizowane. Stwierdziłem STOP skoro ja nie mogę znaleźć porządnego serwisu z ćwiczeniami to założę go sam, powoli dodając kolejne ćwiczenia stworzę całkiem przyzwoity blog z ćwiczeniami, czy mi się uda pokaże czas, teraz mogę jedynie zaprosić was na mojego bloga z ćwiczeniami( to początki bloga więc nie oceniajcie od razu zbyt ostro ;) )

Zapraszam:
www.bass-men.blogspot.com
Wojtaszekk92

Gitarowe wyzwania + Śpiewnik gitarowySzkoła gitarowa na 5 płytach DVD i ponad 600 stron śpiewnika
142,00 zł600 str + 5xDVD
Wielki śpiewnik gitarowyPiosenki największych polskich zespołów rockowych
31,00 zł344 str. A5, miękka oprawa
SklepMuzyczny24.com

- Szkoły gitarowe na DVD
- Kursy gry na gitarze
- Książki dla gitarzystów

Postprzez Geohound » 2011-09-08, 10:30

Powiem tak - cos tam chcesz przekazac ale albo nie wiesz co, albo nie wiesz jak. Zaczynasz bloga od cwiczenia, które za cholere nie nadaje sie dla kogos kto własnie wypakował bas z kartonu i do niego siad - szesnastki z tlumieniem to juz raczej materiał dla mnie, ktory ma bas od lutego, bo nie dosc ze nuty z taka wartoscia to nie ma ani słowa czy zdjecia jak tlumic struny.

Skaczesz po tematyce mając juz w 4 wpisie slap (który rowniez nijak nie jest opisany od strony technicznej).

Podsumowując - w zadnym razie blog nie dla zielonych, chaotyczny i mało konkretny.
Obrazek

Nie udzielam odpowiedzi na pytania merytoryczne na PW. Masz założony temat - czekaj w nim na odpowiedź.
Geohound
Moderator

Pochwały: 219

Postprzez Wojtaszekk92 » 2011-09-08, 12:27

Rozumiem twoje zastrzeżenia, ale gdzie napisałem że jest to blog dla początkujących ? To jest blog z ćwiczeniami na gitarę basową i tylko z ćwiczeniami, tworząc tego bloga nie miałem zamiaru robić z niego kolejnej szkółki dla początkujących jak co grać itp. W moim założeniu ma być to miejsce gdzie będą umieszczone ćwiczenia i to dla początkujących jak i dla średnio-zaawansowanych itd.
Wojtaszekk92

Postprzez Geohound » 2011-09-08, 13:24

Ty nie napisales ze to blog dla poczatkujacych. Ja napisalem ze to NIE blog dla poczatkujących, a poki co to chyba jeszcze dla nikogo - to ze wrzuciles kilkutaktowego taba to jeszcze nie jest cwiczenie. Dlaczego? Bo jesli wrzucasz takie cwiczenie, które jest nijak opisanie to kierowane jest ono domyslnie do kogos kto cos umie, a z kolei jesli ktos cos umie to nie bawi sie w szukanie takich blogów, na których niczego sie nie dowie adekwatnie do swojego poziomu.

Podsumowując - z punktu widzenia kogos kto zaczyna: za trudne, z punktu widzenia kogos kto cos juz wie: zbyt nudne i nieciekawe.

Wydaje mi sie ze nie łapiesz konstruktywnej krytyki, bo staram sie pomoc a nie dobijac.
Obrazek

Nie udzielam odpowiedzi na pytania merytoryczne na PW. Masz założony temat - czekaj w nim na odpowiedź.
Geohound
Moderator

Pochwały: 219

Postprzez Wojtaszekk92 » 2011-09-08, 23:43

Dobra widzę ze kompletnie nie rozumiesz o co mi chodzi w tym Blogu. Co do krytyki to nie zgodzę się z Tobą, zresztą wysuwanie takiego wniosku po jednej mojej odpowiedzi... (skomentuj sobie sam).
Głównie założenie tego bloga to zamieszczanie ćwiczeń dla basistów ( na każdym poziomie), mówisz że jeżeli ktoś coś umie to nie szuka takich blogów... no to bardzo ciekawe, bo mi się wydaje że człowiek się uczy całe życie i nie ważne czy jest się już mega profesjonalistą w danej dziedzinie to i tak szuka się czegoś co nas zaskoczy czy po prostu czegoś nowego. Pasuje mi tutaj idealnie przysłowie: " Kto nie idzie do przodu, ten się cofa". Wracając do idei bloga to jeżeli ktoś jest na etapie bardzo początkującego to może poszukać sobie jakiejś kompletniej szkółki gdzie wytłumaczone są wszelkie techniczne sprawy, jest w internecie tego tyle, że to właśnie przez to zrezygnowałem z pisania bloga ala szkółki.

Pozdrawiam
Wojtaszekk92

Postprzez Wojtaszekk92 » 2011-10-09, 12:23

Była dłuższa przerwa w prowadzeniu bloga, ale było to związane z moją przeprowadzą do Wrocławia :)
Od teraz już blog będzie prowadzony regularnie ;)
Pozdrawiam
Wojtaszekk92

Reklama