przez maslownica » 2011-02-26, 00:08
Powiem tak: da się znaleźć dobrą używkę nawet za 120 złotych. Ja osobiście znalazłem używany bas no name w cenie właśnie 120 złotych. Gdzie? Bodajże w monopolowym. Był intensywnie używany, ale nie mam zamiaru wychodzić z nim na scenę by prezentować obicia. Do tego dołożyłem 100 złotych na porządne Ernie Balle, 100 na renowację i gra całkiem nieźle JAK NA bas za 300 złotych. Popytaj wśród znajomych, to zawsze lepsze niż Allegro. Czasem można znaleźć względnie dobry instrument w naprawdę absurdalnej cenie.
Visiony, Tensony, Soundery itd. nie są sprzętem najgorszym, ale i tak beznadziejnym. Paradoksalnie: bezpieczniej jest kupić okazyjnie używany bas niż nowego Visiona. Tylko trzeba pójść z kimś kto się zna go ograć, gdyż często przyczyną sprzedaży są buble.
A tego Visiona z linka nie kupiłbym nawet za 100 złotych, to raczej badziew. Opis rodem z Mango już to sugeruje, ale miałem okazję ograć dwa egzemplarze i nie mogą równać się z niczym co słyszałem. Odniosłem też wrażenie słabego sygnału - by przebić się przez perkusję musiałem rozkręcać piec do 3/4 mocy, zwykle wystarcza 1/4.
Ostatnio edytowano 2011-02-26, 00:11 przez
maslownica, łącznie edytowano 1 raz

B.C. Rich Mockingbird Special X